085 401 9132

Wat zijn long tail zoekwoorden?

Home » Wat zijn long tail zoekwoorden?

Long tail zoekwoorden zijn specifieke, niche zoektermen die weinig concurrentie ondervinden en een hoge conversie hebben. Ze zijn over het algemeen doelgerichter en specifieker dan kortere, meer algemene zoekwoorden. Door hun specificiteit is de kans groter dat long tail zoekwoorden relevant zijn voor je bedrijf en zijn producten of diensten.

Als het om SEO gaat, worden long-tail zoekwoorden vaak als de heilige graal beschouwd. Ze zijn minder concurrerend, gemakkelijker te rangschikken, en hebben meestal een hogere conversie.

Als je net begint met SEO, of als je je op een nieuwe nichemarkt wilt richten, zijn longtail zoekwoorden een prima plek om te beginnen. Niet alleen zullen ze je helpen hoger in de SERPS te ranken, maar ze zullen je ook helpen hooggekwalificeerde leads aan te trekken die meer geneigd zijn te converteren.

Wat is het verschil tussen short tail en long tail zoekwoorden?

Short-tail zoekwoorden zijn algemene, één of twee-woord zinnen die een hoog zoekvolume hebben maar ook zeer concurrerend zijn. Longtail zoekwoorden zijn specifiek , zinnen van drie of vier woorden die een lager zoekvolume hebben maar veel gemakkelijker zijn om voor te ranken.

Hoe vind je long-tail zoekwoorden?

Er zijn een aantal manieren om long-tail zoekwoorden te vinden, maar de meest gebruikelijke is door middel van zoekwoordenonderzoek. Er zijn een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken voor zoekwoordenonderzoek, maar onze favoriet is Google Keyword Planner.

Als je eenmaal een lijst van potentiële trefwoorden gevonden hebt, is de volgende stap om je website voor die zoekwoorden te gaan optimaliseren. Dit houdt in dat je ze toevoegt aan je title tags, meta beschrijvingen, header tags, en in de hele inhoud van je website.

Wat zijn de voordelen van je richten op long tail zoekwoorden?

Er zijn een aantal voordelen aan het mikken op longtail zoekwoorden, waaronder:

  • Ze zijn minder concurrerend en gemakkelijker om voor te ranken
  • Ze hebben een hoger conversiepercentage
  • Ze trekken hooggekwalificeerde leads aan
  • Ze helpen je om je op een specifieke nichemarkt te richten
  • Wat zijn enkele voorbeelden van longtail zoekwoorden?

Hier zijn een paar voorbeelden van longtail zoekwoorden:

  • “biokatoenen lakens kopen”
  • “katoenen lakensets in de uitverkoop”
  • “waar koop je biologisch katoenen lakens”
  • “beoordelingen van biologisch katoenen lakens”
  • “100% biologisch katoenen lakens”

Zoals je ziet zijn longtail zoekwoorden veel specifieker dan short-tail zoekwoorden. Deze specificiteit is wat ze zo waardevol maakt voor SEO. Door je op deze trefwoorden te richten, kun je hoger in de SERPS ranken en leads aantrekken die eerder geneigd zijn te converteren.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!