085 401 9132

Wat zijn Facebook pixels?

Home » Wat zijn Facebook pixels?

Facebook pixels zijn kleine stukjes code waarmee je de acties kunt volgen van mensen die je website bezoeken. Deze informatie kan dan gebruikt worden om aangepaste doelgroepen te maken voor Facebook advertenties. Je kunt bijvoorbeeld een aangepaste doelgroep maken van mensen die in het verleden je website hebben bezocht, of van mensen die op een specifieke link op je website hebben geklikt.

Waarom zijn Facebook pixels belangrijk?

Facebook pixels zijn belangrijk omdat ze je in staat stellen de acties te volgen van mensen die je website bezoeken. Deze informatie kan dan gebruikt worden om aangepaste doelgroepen te maken voor Facebook advertenties. Je kunt bijvoorbeeld een aangepaste doelgroep maken van mensen die in het verleden je website hebben bezocht, of van mensen die op een specifieke link op je website hebben geklikt. Door pixels te gebruiken kun je de effectiviteit van je Facebook advertentie campagnes verbeteren door je te richten op mensen die waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Facebook pixel installeren

Mensen kunnen Facebook pixels op hun website installeren door de door Facebook verstrekte code te kopiëren en te plakken. Zodra de pixel geïnstalleerd is, begint Facebook de acties te volgen van mensen die de website bezoeken. Deze gegevens kun jij dan gebruiken voor de advertenties.

De voordelen van pixels

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van pixels voor advertenties. Ten eerste kun je er de acties mee volgen van mensen die je website bezoeken, wat waardevolle informatie oplevert die je kunt gebruiken om je marketing campagnes te verbeteren. Ten tweede kun je, door aangepaste doelgroepen te maken, je advertenties doeltreffender richten, met betere resultaten en een hoger rendement op je investering tot gevolg. Tenslotte kan het gebruik van pixels je helpen het succes van je marketing campagnes te volgen en de nodige aanpassingen te doen om je resultaten te optimaliseren.

Als je geen Facebook pixels voor je website gebruikt, mis je een waardevol hulpmiddel dat je kan helpen je reclamecampagnes te verbeteren en je rendement op investering te verhogen. Als je meer wilt weten over hoe je Facebook pixels kunt gebruiken, neem dan vandaag nog contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en helpen je op weg.

Facebook pixels niet voor elk bedrijf geschikt

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan het gebruik van Facebook pixels voor het volgen van websites. Ten eerste kan het moeilijk zijn om mensen te volgen die je website bezoeken maar geen Facebook account hebben. Ten tweede kunnen de gegevens die met pixels verzameld worden gebruikt worden om advertenties op specifieke personen te richten. Dit is misschien niet voor alle bedrijven wenselijk is. Tenslotte kunnen sommige mensen het gebruik van pixels opdringerig of ongemakkelijk vinden.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!