085 401 9132

Wat is webhosting?

Home » Wat is webhosting?

Webhosting is het proces van het beschikbaar stellen van ruimte op een server om websites op te slaan. Wanneer iemand het webadres van een website intypt, wordt het verzoek naar de webhost gestuurd, die dan de website uit de opslagplaats haalt en terugstuurt naar de computer van de persoon. Webhosts kunnen particulieren of bedrijven zijn, en ze kunnen allerlei diensten aanbieden, zoals domeinregistratie, website ontwerp, en website beveiliging.

Wat zijn de verschillende soorten webhosting?

Er zijn veel verschillende soorten hosting. Hieronder hebben we de meest voorkomende voor jou uitgelegd.

Gedeelde of shared webhosting

Gedeelde hosting is wanneer een website samen met andere websites op een server wordt gehost. Dit is de goedkoopste vorm van hosting omdat resources zoals het geheugen en de processor worden gedeeld met een andere website. Het voordeel hiervan is, is dat je geen server onderhoud hebt en geen technische kennis om jouw website te hosten. Dit wordt dan allemaal geregeld door de hostingpartij. Een nadeel is dat hij dan ook de minste prestaties levert.

VPS hosting

Een andere soort hosting is VPS hosting. Dit is wanneer een website op een eigen server gehost wordt, maar de bronnen deelt met andere VPS servers. VPS staat voor “Virtual Private Server“. Bij deze vorm van webhosting is er meer geheugen, opslag en verwerkingskracht aanwezig. Deze manier van hosting wordt ook wel premium hoosting genoemt en is duurder dan shared hosting maar biedt daartegenover betere prestaties.

Dedicated hosting

Dedicated hosting is wanneer een website op zijn eigen server wordt gehost en geen middelen deelt met andere websites. Deze vorm van hosting is het duurst, maar biedt ook de beste prestaties.

Waarom is website hosting belangrijk?

Website hosting is belangrijk omdat het je website toegankelijk maakt voor mensen op het internet. Zonder hosting zou je website alleen toegankelijk zijn voor mensen op je lokale netwerk

Hoeveel kost website hosting?

De kosten van website hosting variëren naargelang het soort hosting dat je kiest en de grootte van je website. Gedeelde hosting kan zo weinig kosten als 5,- euro per maand, terwijl dedicated hosting meer dan 100,- euro per maand kan kosten

Hoe kies ik een webhost?

Er zijn veel factoren om te overwegen bij het kiezen van een webhost, zoals prijs, mogelijkheden, prestaties, en klantenondersteuning. Je moet ook rekening houden met het soort website dat je hebt of van plan bent te krijgen. Als je niet zeker weet welke webhost geschikt is voor jou, helpen wij jou graag verder. Neem contact met ons op en wij vertellen jou graag meer!

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!