085 401 9132

Wat is HTML 5?

Home » Wat is HTML 5?

HTML 5 is een opmaaktaal die gebruikt wordt om websites en webapplicaties te maken. De nieuwste versie bevat nieuwe functies zoals videoweergave en drag-and-drop, en vernieuwde functies zoals formuliervalidatie. De vorige versie van HTML, HTML 4, verscheen in 1997. HTML 5 is een belangrijke update met veel nieuwe mogelijkheden en verbeteringen. Dankzij deze nieuwe mogelijkheden wordt HTML5 de standaard voor het maken van websites en webapplicaties.

Wat is er nieuw in HTML 5?

Een van de hoofddoelen van HTML 5 was om een gebruiksvriendelijker standaard te maken. HTML 5 bevat nieuwe elementen die het gemakkelijker maken websites te maken, en ook bijgewerkte functies die het logischer en intuïtiever maken.

Sommige van de nieuwe functies in zijn o.a.:

  • Video afspelen
  • Slepen en neerzetten
  • Formuliervalidatie

HTML 5 bevat ook veel andere kleinere veranderingen en verbeteringen. De nieuwste HTML versie is ontworpen om gebruiksvriendelijker te zijn, met een eenvoudiger syntaxis en nieuwe elementen die het gemakkelijker maken om websites en webapplicaties te maken.

Nieuwe-functies-HTML-5

Hoe HTML 5 je website of webapplicatie ten goede kan komen

HTML 5 kan je website of webapplicatie op een aantal manieren ten goede komen. Met de nieuwe functie voor het afspelen van video’s kun je video’s direct op je website insluiten, zonder dat je plugins van derden nodig hebt. Dit maakt het gemakkelijker om media-rijke websites te maken en biedt een betere gebruikerservaring voor je bezoekers.

De drag-and-drop functie maakt het ook eenvoudiger om gebruikersinterfaces te maken. Met drag-and-drop kun je gemakkelijk knoppen en widgets maken waarmee gebruikers kunnen interageren. Dit maakt het mogelijk om complexe gebruikersinterfaces te maken zonder code te hoeven schrijven.

De formuliervalidatie functies maken het ook eenvoudiger om formulieren te maken en te beheren. Met HTML 5 kun je formulierinvoer automatisch valideren, waardoor het gemakkelijker wordt fouten op te sporen en te corrigeren. Dit helpt je formuliergegevens schoon en overzichtelijk te houden, en ook zorgt het ervoor dat je gebruikers een goede ervaring hebben bij het invullen van je formulieren.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!