085 401 9132

Wat is een WordPress Plugin?

Home » Wat is een WordPress Plugin?

WordPress plugin’s zijn hulpmiddelen die een WordPress site beter laten werken. Er zijn duizenden plugins, en de meeste WordPress sites gebruiken er minstens één. WordPress plugins kunnen geïnstalleerd worden uit de WordPress Plugin Directory of uit andere bronnen zoals WordPress.org of de website van de auteur.

WordPress plugins kunnen gratis zijn of betaald. Plugins kunnen automatisch vanuit WordPress geïnstalleerd worden, of handmatig gedownload en geïnstalleerd worden. De meeste plugins kunnen vanuit WordPress geactiveerd en gedeactiveerd worden, maar sommige moeten handmatig geactiveerd of gedeactiveerd worden.

Plugins worden in PHP geschreven en moeten de WordPress Plugin API volgen. Je kunt deze Plugins gebruiken om nieuwe functies aan WordPress toe te voegen, of de manier waarop bestaande functies werken te veranderen.

Plugins

Hoe installeer je een WordPress Plugin?

Om een WordPress plugin handmatig te installeren:

  1. Download de plugin naar je computer
  2. Pak de plugin map uit als hij gecomprimeerd is
  3. Upload de plugin map naar de WordPress plugins map op je server
  4. Activeer de plugin in WordPress
  5. Configureer de instellingen van de plugin naar behoefte

Om een WordPress plugin automatisch te installeren:

  1. Log in op het WordPress admin paneel
  2. Navigeer naar Plugins > Nieuwe plugin
  3. Typ de naam van de plugin in de zoekbalk en druk op Enter of klik op Plugins zoeken
  4. Klik op Nu installeren naast de plugin die je wilt installeren
  5. Nadat WordPress de plugin automatisch downloadt en installeert, klik je op Activeer plugin om hem in te schakelen
Plugin-WordPress

Veelgebruikte plugin’s

Hieronder staan 7 veelgebruikte plugin’s die te vinden zijn op WordPress websites:

WordPress SEO by YOAST

SEO by YOAST is een plugin die je helpt je WordPress website te optimaliseren voor de zoekmachine. Het is een van de populairste plugins en heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties. De plugin is zowel beschikbaar in een gratis en als een premium versie.

WPForms

WPForms is een WordPress plugin waarmee je aangepaste formulieren en enquêtes voor je WordPress website kunt maken. Je kunt WPForms gebruiken om maak contactformulieren, feedback formulieren, enquêtes, en meer. WPForms is beschikbaar in zowel een gratis als een premium versie.

Gravity Forms

Gravity Forms is een WordPress plugin waarmee je aangepaste formulieren en enquêtes voor je WordPress site kunt maken. De plugin Gravity Forms is een van de meest populaire WordPress plugins, met meer dan 1 miljoen actieve installaties. De plugin Gravity Forms is verkrijgbaar een premium versie.

Contact Form 7

Contact Form 7 is een WordPress plugin waarmee je aangepaste contactformulieren voor je WordPress site kunt maken. De plugin – Contact Form 7 is beschikbaar als gratis versie.

* WPForms, Gravity Forms, en Contact Form 7 zijn allemaal WordPress plugins waarmee je aangepaste formulieren en enquêtes voor je WordPress site kunt maken. Het belangrijkste verschil tussen WPForms en Gravity Forms is dat WPForms een gratis plugin is, terwijl Gravity Forms een premium plugin is. Gravity Forms heeft ook meer mogelijkheden dan WPForms, zoals de mogelijkheid om formulieren met voorwaardelijke logica te maken en formulieren met meerdere pagina’s. Contact Form 7 is ook een gratis plugin, maar die heeft minder mogelijkheden dan WPForms en Gravity Forms.

Jetpack

Jetpack is een WordPress plugin die een uitgebreide reeks functies voor WordPress sites biedt. De plugin Jetpack bevat functies zoals integratie van sociale media, beveiliging, back-up, en meer. Deze plugin is verkrijgbaar in zowel een gratis als een premium versie.

WordPress Importer

WordPress Importer is een WordPress plugin waarmee je WordPress inhoud van andere WordPress sites kunt importeren. De Importer plugin is beschikbaar als gratis plugin

Google Analytics voor WordPress

Google Analytics voor WordPress is een WordPress plugin waarmee je statistische gegevens over je WordPress site en zijn bezoekers kunt verzamelen. De Analytics voor WordPress is beschikbaar als gratis plugin.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!