085 401 9132

Wat is een SERP?

Home » Wat is een SERP?

SERP staat voor Search Engine Result Page wat zoekmachine resultaten pagina betekent. Het is de pagina die je ziet nadat je een zoekopdracht hebt ingevoerd in een zoekmachine, zoals Google, Yahoo! of Bing. De SERP toont de resultaten aan van de indexering van het web door de zoekmachine. Er zijn twee hoofdcategorieën waarin de resultaten van op de resultaten pagina getoond worden: organische resultaten en betaalde resultaten.

Organische resultaten

Organische resultaten zijn de webpagina’s waarvan de zoekmachine via zijn algoritmes heeft bepaald dat ze het meest relevant zijn voor de zoekopdracht. Het zijn de onbetaalde resultaten die op een SERP verschijnen. De resultaten worden gerangschikt naar hoe relevant ze zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je website te optimaliseren voor een betere zichtbaarheid in de organische zoekresultaten:

Betaalde resultaten

Betaalde resultaten zijn advertenties die door bedrijven gekocht worden om voor bepaalde trefwoorden op de SERP te verschijnen. Deze betaalde resultaten staan los van de organische resultaten, en verschijnen meestal bovenaan of onderaan de SERP. Als je advertenties voor je bedrijf op de zoekmachine wilt kopen, zijn er een paar verschillende mogelijkheden:

  • Google AdWords: Dit is Google’s advertentieplatform, en hiermee kun je tekst-, beeld-, en video-advertenties die op de SERP verschijnen.
  • Bing Ads: Dit is Microsofts advertentieplatform, en je kunt er tekst- en beeldadvertenties mee kopen die op de SERP verschijnen.
  • Yahoo! Gemini: Dit is Yahoo!’s advertentieplatform, en daarmee kun je tekst-, beeld-, en video-advertenties kopen die op de SERP verschijnen

Kun jij jouw eigen website niet vinden op de SERP? En wil jij verder bovenaan komen te staan, zodat jouw klanten jou online kunnen vinden? Onze specialisten helpen jou graag verder om jouw website SEO technisch te verbeteren, zodat jij hoger in de zoekresultaten van Google te vinden bent. Waarop wacht jij nog? Neem vandaag nog contact op!

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!