085 401 9132

Wat is een Featured Snippet?

Home » Wat is een Featured Snippet?

Een featured snippet is een uitgelicht zoekresultaat dat meestal bovenaan Google zoekresultaten verschijnt. Featured snippets zijn bedoeld om gebruikers snel en gemakkelijk toegang te geven tot relevante informatie afkomstig van een website uit de zoekresultaten.

Waarom een featured snippet?

De featured snippets verschijnen meestal als een kader met een samenvatting van het antwoord op de zoekvraag van de gebruiker. De samenvatting wordt uit de inhoud van de website gehaald en is meestal zo’n 50-60 woorden lang. In sommige gevallen kunnen featured snippets ook een afbeelding of video bevatten.Search Engine Result Page - Featured Snippet blog post

Hoe krijg ik een Featured Snippet?

Uitgelichte zoekresultaten zijn een geweldige manier om de zichtbaarheid en het doorklikpercentage van je website te verbeteren. Als je je inhoud in een featured snippet kunt krijgen, is de kans groter dat je verkeer uit organisch zoeken ontvangt. Inhoud die in een featured snippets verschijnt moet goed geschreven en relevant zijn voor de zoekvraag. Zorg dat je goede content op je website publiceert en dat je SEO op orde is. Google neemt zonder enige melding de beste informatie over.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met het optimaliseren van je content om de vindbaarheid van je website te vergroten? Vraag een vrijblijvende analyse aan!

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!