085 401 9132

Wat is de YOAST SEO plugin?

Home » Wat is de YOAST SEO plugin?

De YOAST SEO is een plugin die je helpt je website te optimaliseren voor de zoekmachines. Het geeft je tips voor on-page optimalisatie, en helpt je ook om meta-gegevens, titels, en beschrijvingen aan je website toe te voegen. Je kunt het ook gebruiken om een XML sitemap te maken, dat is een bestand dat de zoekmachines helpt je website te vinden.

YOAST SEO is een geweldig hulpmiddel om je website te optimaliseren, en het is gemakkelijk te gebruiken. Installeer gewoon de plugin, en volg de instructies. Je kunt ook nuttige handleidingen vinden op het internet.

7 manieren om de SEO van je website te verbeteren met YOAST SEO

Hieronder staan 7 manieren hoe jij de SEO van je website snel kunt verbeteren door de WordPress plugin YOAST SEO te gebruiken.

1. Voeg keywords toe aan je titels en beschrijvingen

Zorg ervoor dat je je trefwoorden in je titels en beschrijvingen verwerkt. Dit helpt de zoekmachines te begrijpen waar je website over gaat. Je kunt de YOAST SEO plugin gebruiken om je hierbij te helpen. De plugin geeft je tips over hoe je je titels en beschrijvingen kunt optimaliseren voor de zoekmachines.

meta-title-description-google-zoekresultaten

2. Optimaliseer je afbeeldingen

Zorg ervoor dat je je afbeeldingen optimaliseert door de juiste bestandsnamen en alt tekst te gebruiken. Dit zal de zoekmachines helpen je afbeeldingen te vinden en te indexeren. Je kunt de YOAST SEO plugin gebruiken om je hierbij te helpen. De plugin geeft je tips over hoe je je afbeeldingen kunt optimaliseren voor de zoekmachines.

3. Gebruik keyword-rijke ankertekst

Gebruik bij het linken naar andere pagina’s op je website ankertekst die rijk is aan trefwoorden. Dit zal de zoekmachines helpen de relevantie van de link te begrijpen. Je kunt de YOAST SEO plugin gebruiken om je hierbij te helpen. De plugin geeft je tips over hoe je sleutelwoord-rijke ankertekst voor je links kunt maken.

4. Publiceer inhoud van hoge kwaliteit

Publiceer inhoud van hoge kwaliteit die relevant is voor je publiek. Dit helpt je hoger te ranken in de zoekmachines. Je kunt daarbij gebruik maken van de YOAST SEO plugin om je hierbij te helpen. De plugin geeft je tips over hoe je inhoud van hoge kwaliteit voor je website kunt maken.

5. Gebruik heading tags op de juiste manier

Zorg ervoor dat je heading tags (h1, h2, enz.) correct gebruikt om de hiërarchie van je inhoud aan te geven. Dit helpt de zoekmachines je inhoud beter te begrijpen. Je kunt de YOAST SEO plugin gebruiken om je hierbij te helpen. De plugin geeft je tips over hoe je heading tags correct gebruikt.

6. Maak een XML sitemap

Maak een XML sitemap en dien die in bij Google Webmaster Tools. Dit helpt de zoekmachines je website sneller te vinden en te indexeren. Je kunt de YOAST SEO plugin gebruiken

7. Optimaliseer je website voor mobiele apparaten

Optimaliseer je website voor mobiele apparaten door een responsive ontwerp te gebruiken. Dit helpt je hoger te ranken in de zoekmachines.

Gratis versie VS premium versie

De premium versie van YOAST SEO biedt verschillende extra functies die de gratis versie niet heeft. Deze functies zijn onder andere:

  • De mogelijkheid om je website voor meerdere trefwoorden te optimaliseren
  • De mogelijkheid om een XML sitemap te maken en in te dienen bij Google Webmaster Tools
  • De mogelijkheid om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten
  • De mogelijkheid om te zien hoe je website presteert in de zoekmachines
  • De mogelijkheid om hulp met je SEO te krijgen van experts
  • De mogelijkheid om prioritaire ondersteuning te krijgen van het YOAST team

De premium versie van YOAST SEO is beslist het geld waard als je serieus bent over het optimaliseren van je website voor de zoekmachines.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!