085 401 9132

Wat is Click-through-Rate (CTR)?

Home » Wat is Click-through-Rate (CTR)?

CTR, of click through rate, is een metriek die meet hoeveel mensen op een bepaalde link klikten. Het wordt vaak gebruikt als een manier om de doeltreffendheid van marketingcampagnes of advertentieplaatsingen te meten.

Een hoge CTR betekent dat je publiek geïnteresseerd is in wat je aanbiedt en doorklikt om meer te weten te komen. Een lage CTR betekent dat je misschien je marketingstrategie of advertentieplaatsing moet heroverwegen.

Er zijn een aantal factoren die de CTR kunnen beïnvloeden, waaronder de formulering van je kop, het ontwerp van je advertentie, en de plaatsing van je link. Er is echter niet één magische formule voor gegarandeerd succes. Het is belangrijk om verschillende benaderingen te testen en te zien welke het beste werken voor jouw publiek.

Hoe kun jij jouw CTR verbeteren?

Als je je CTR wilt verbeteren, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hier zijn een paar tips:

  • Experimenteer met verschillende koppen. De kop is het eerste wat mensen zien, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat die hun aandacht trekt.
  • Gebruik opvallende visuals. Mensen zijn eerder geneigd op een advertentie of link te klikken die er aantrekkelijk uitziet.
  • Plaats je link op een prominente plaats. Zorg dat het gemakkelijk is voor mensen om het te zien en erop te klikken.
  • Test verschillende benaderingen en kijk wat het beste werkt voor je publiek. De enige manier om het zeker te weten is verschillende dingen uit te proberen en te zien wat werkt.

Een hoge Click-Through-Rate betekent 

Een hoge CTR betekent dat je publiek geïnteresseerd is in wat je aanbiedt en doorklikt om meer te weten te komen. Dit kan resulteren in meer verkeer en een betere zichtbaarheid van je merk. Het kan ook leiden tot hogere omzettingspercentages en meer leads en verkopen. Er zijn een aantal voordelen aan een hoge CTR, waaronder:

  • Meer verkeer
  • Betere zichtbaarheid
  • Hogere omzettingskoersen
  • Meer leads en verkopen

Jouw click-through-rate berekenen

Het meten van CTR is relatief eenvoudig. Je kunt een hulpmiddel als Google Analytics gebruiken om bij te houden hoeveel mensen op je link klikten. Dit geeft je een goed idee van hoe goed je marketing campagnes presteren en helpt je om je CTR te verbeteren. Om de Click Through Rate zelf te berekenen kun je het aantal klikken op je advertentie delen voor het aantal keren dat de advertentie is weergegeven. Hiervoor de formule:

CTR = klikken : vertoningen

Als een advertentie bijvoorbeeld 100 keer is vertoont, en 1 persoon heeft op de advertentie geklikt, dan is de CTR 1%.

Maar wat is nou een goede CTR?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. De ideale Click-Through-Rate varieert naargelang je industrie, bedrijfsdoelen, en andere factoren. Maar een goede CTR is meestal alles boven 1%. Alles daaronder wordt als gemiddeld of slecht beschouwd

Een goede CTR is alles boven 1%. Alles daaronder wordt als gemiddeld of slecht beschouwd. Een hoge CTR betekent meer verkeer voor je website of blog, en het kan ook tot hogere omzettingspercentages leiden. Het is belangrijk om verschillende benaderingen te testen en te zien wat het beste werkt voor je publiek.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!