Wat is Black-Hat SEO? In het kort, Black-hat SEO is het gebruik van onethische of afgekeurde methoden om de ranking van de website in de zoekmachine van Google te verbeteren. Deze methoden kunnen variëren van keyword stuffing tot cloaking en spamming. Deze tactieken zijn in strijd met de regels van Google en daarom kan de site worden bestraft of zelfs helemaal van Google worden verbannen.
Wat zijn de risico’s van Black-hat SEO?
De risico zijn hoog, want als je betrapt wordt op Blackhat SEO kan je site gestraft worden. Dit betekent dat je site niet meer of nauwelijks in de zoekresultaten van Google verschijnt. In sommige gevallen kan je hele website zelfs uit de index van Google verwijderd worden. Het is dus belangrijk dat je weet wat je doet en dat je alleen White-hat SEO toepast die voldoet aan de regels.
Wat moet je doen als Google je bestraft?
Als je door Google bestraft bent, is het eerste wat je moet doen beoordelen wat je fout hebt gedaan. Weet je het niet zeker? Neem dan rechtstreeks contact op met Google en vragen waarom je site bestraft is. Als je eenmaal weet wat het probleem is, kun je stappen ondernemen om het op te lossen. Probleem opgelost? Dien dan een heroverweging bij Google in.
Dit zijn de 7 SEO technieken die Google afschaft
Google past zijn algoritme steeds aan om de best mogelijke zoekresultaten aan zijn gebruikers te geven. Als gevolg daarvan werken SEO methoden die vroeger werkten niet meer. Hieronder staan 7 SEO-technieken die je juist niet moet gebruiken om hoger te eindigen in Google.
1. Keyword stuffing
Keyword stuffing is een black-hat SEO techniek die al lang door SEO professionals gebruikt wordt om de zoekmachine ranking van hun webpagina op te krikken. Hiermee vul je de inhoud met zoveel mogelijk trefwoorden in een poging Google je pagina hoger te laten rangschikken.
2. Cloaking
Cloaking houdt in dat je Google informatie voorschotelt die anders is dan wat gebruikers zien. Dit kan op een aantal manieren bereikt worden. Bijvoorbeeld door het verbergen van tekst of links op een pagina, het instellen van een redirect zodat Googlebot naar een andere pagina wordt geleid dan gebruikers, of het serveren van verschillende inhoud op basis van het IP adres van de gebruiker.
3. Verborgen tekst of links
Het verbergen van tekst of links is een black-hat SEO strategie waarbij inhoud of links op een website verborgen worden om de rangschikking van de pagina te verbeteren. Dit kan door de tekst of links onzichtbaar te maken voor de gebruikers, ze achter plaatjes te plaatsen, of CSS te gebruiken om ze in de achtergrond te laten opgaan van de pagina. Verborgen tekst of links worden vaak gebruikt om een webpagina vol te proppen met trefwoorden. Of om naar websites van lage kwaliteit te linken.
4. Doorgangspagina’s
Doorgangspagina’s zijn webpagina’s die uitsluitend gemaakt worden om gebruikers naar andere pagina’s om te leiden. Ze worden vaak gebruikt om de ranking van een website te verbeteren door gebruikers om te leiden van pagina’s van lage kwaliteit naar pagina’s van hoge kwaliteit. Google straft websites echter voor het gebruik van transit pages, dus het is belangrijk ze spaarzaam te gebruiken.
5. Spammen
Spammen is een black-hat SEO techniek waarbij een website grote aantallen geautomatiseerde verzoeken naar andere websites stuurt in een poging ze zover te krijgen dat ze naar de spammende website linken. Dit gebeurt vaak door software te gebruiken om duizenden verzoeken per uur uit te sturen. Hoewel deze techniek succesvol kan zijn in het overhalen van websites om naar je site te linken, wordt het ook beschouwd als spammen en kan het leiden tot bestraffing door Google.
6. Betaalde links
Betaalde links zijn een black-hat SEO techniek waarbij een website een andere website betaalt om er een link naar te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan als een manier om de ranking van de betalende website te verbeteren. Google ziet betaalde links echter als een poging om zijn rangschikkingenalgoritme te manipuleren en bestraft websites voor het gebruik ervan.
7. Spinnen van artikelen
Artikelen spinnen is een black-hat SEO techniek waarbij een website een stuk inhoud neemt en het herschrijft met synoniemen, de zinsbouw herschikt, of nieuwe alinea’s toevoegt om het te doen lijken alsof de inhoud origineel is. Vaak wordt dit gedaan om de rangschikking van de website te verbeteren. Google ziet echter artikelspinnen als een poging om zijn rangschikkingenalgoritme te manipuleren en bestraft websites voor het gebruik ervan.
Hoe voorkom je Black-hat SEO?
Optimaliseer voor je bezoekers en niet om de zoekmachine voor de gek te houden. De beste manier om Black-hat SEO te vermijden is je gewoon aan de regels te houden die Google stelt. Als je niet zeker weet wat die zijn, is het verstandig om te beginnen met de Webmaster Richtlijnen. Deze richtlijnen geven aan wat Google beschouwt als aanvaardbare en onaanvaardbare praktijken als het gaat om het optimaliseren van je site.
Hulp nodig met de optimalisatie van jouw website?
De SEO specialisten van Heijtec staan voor je klaar om van jouw website of webshop een online succes te maken! Met onze jarenlange ervaring in zoekmachineoptimalisatie zijn we op de hoogte van de regels en weten wij als geen ander hoe wij meer bezoekers kunnen aantrekken.