085 401 9132

Wat is Affiliate Marketing?

Home » Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven mensen belonen voor het promoten van hun producten of diensten. Het kan op vele manieren, maar meestal gaat het om samenwerking met anderen om een product of dienst online te promoten.

Dit kan door een website of blog te hebben die het product of de dienst promoot, en dan door speciale links te gebruiken of codes om bij te houden wanneer iemand op de link klikt en een aankoop doet. Bedrijven zullen affiliate marketeers vaak een commissie betalen voor elke verkoop die ze genereren.

Verschillende vormen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een programma waarmee je commissies kunt verdienen op producten die je aan je publiek aanbeveelt. Als iemand via jouw link op het product klikt om het te kopen, verdien jij een commissie op die verkoop. Deze vorm van affiliate marketing heet “pay-per-sale

Een andere veel voorkomende vorm van affiliate marketing is “pay-per-click“. In dit geval betaalt de handelaar de affiliate een commissie elke keer als een bezoeker via de link naar de website  klikt.

Een derde vorm van affiliate marketing is “pay-per-lead“. In dit geval betaalt de handelaar de affiliate voor elke lead die via hun inspanningen wordt gegenereerd. Een lead kan iemand zijn die zich inschrijft voor een mailinglijst of een e-book download.

Een andere vorm van affiliate marketing tenslotte is wanneer een adverteerder een affiliate betaalt om verkeer naar zijn site te leiden. Dit kan gebeuren door een advertentie op een gelieerde site te plaatsen, of door e-mails naar gelieerde bedrijven te sturen met links naar de site van de adverteerder.

Hoe kan je je inschrijven als affiliate?

Inschrijven en aanmelden

Als je geïnteresseerd bent om affiliate te worden, is de beste manier om te beginnen een programma te vinden dat producten of diensten aanbiedt die je graag wilt promoten. De meeste programma’s hebben een inschrijfformulier op hun website, dat je kunt invullen om lid te worden. Bij sommige programma’s kun je ook affiliate worden door lid te worden van hun affiliate netwerk . Dit is een geweldige manier om in contact te komen met andere marketeers die soortgelijke producten en diensten promoten.

Als je een programma gevonden hebt waaraan je wilt meedoen, is de volgende stap je aanmelden voor een account. Dit proces houdt meestal in dat je je naam, je e-mail adres en je website URL opgeeft. Sommige programma’s kunnen je ook vragen om aanvullende informatie te verstrekken , zoals je postadres of telefoonnummer. Als je je eenmaal voor een account hebt aangemeld, krijg je een uniek affiliate ID. Houd er rekening mee dat niet alle programma’s iedereen zullen accepteren die zich aanmeldt om affiliate te worden. Sommige programma’s kunnen specifieke eisen stellen, zoals een minimum niveau van website verkeer, voordat ze je aanvraag goedkeuren.

Als je affiliate wordt, krijg je een speciale link naar de website van de handelaar. Deze link heet een affiliate link, en bevat je unieke affiliate ID. Als iemand op deze link klikt en een aankoop doet op de website van de handelaar, verdien je een commissie.

Start met promoten

Als je je eenmaal voor een affiliate programma hebt aangemeld en goedgekeurd bent, kun je de producten of diensten van de handelaar op je website of blog gaan promoten. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, maar de meest gebruikelijke is om banners of tekstlinks aan je website toe te voegen. Als je links aan je website toevoegt, gebruik dan zeker je affiliate link, zodat de handelaar alle verkopen kan volgen van klanten die je site via je link vonden.

Sommige handelaren bieden ook ander promotiemateriaal aan, zoals e-mail sjablonen of vooraf geschreven blog posts, die je kunt gebruiken om hun producten te promoten. Als je affiliate producten promoot op je website of blog, is het belangrijk om te melden dat je affiliate bent. Dit kun je doen door een mededeling in de voettekst of zijbalk van je website te zetten, of door een disclaimer in je blogberichten op te nemen.

inschrijven en aanmelden voor affiliate marketing

Wat zijn de meest gemaakte fouten?

Als het op affiliate marketing aankomt, zijn er een paar veelgemaakte fouten die mensen kunnen doen struikelen. Hier zijn de drie meest voorkomende:

 1. Het verkeerde affiliate marketing programma kiezen. Niet alle programma’s zijn gelijk geschapen, dus het is belangrijk je onderzoek te doen voor je je inschrijft. Zorg ervoor dat je een programma kiest dat producten of diensten die relevant zijn voor je nichemarkt, en die een goede reputatie hebben.
 2. Niet promoten van producten die een goede commissie bieden. Als je de moeite gaat doen om affiliate producten te promoten, zorg er dan voor dat je er promoot die je een behoorlijke commissie opleveren. Het heeft geen zin producten te promoten die je maar een kleine percentage van de verkoop.
 3. Je resultaten niet bijhouden. Als je eenmaal begint met het promoten van affiliate producten, is het belangrijk je resultaten bij te houden. Zodat je kunt zien wat werkt en wat niet. Er zijn een aantal software programma’s die je hierbij kunnen helpen, maar zorg ervoor dat je er een kiest die gemakkelijk te gebruiken is en alle functies biedt

Tips & Tricks voor affiliate marketing

Volg deze tips en tricks om een succesvolle affiliate te worden:

 1. Zoek een nichemarkt om je op te richten.
 2. Bouw een website of blog om je producten of diensten te promoten.
 3. Maak boeiende inhoud die bezoekers aantrekt en hen aanmoedigt door te klikken naar je site of je producten te kopen.
 4. Gebruik sociale media platforms zoals Facebook, Twitter, en Instagram om een breder publiek te bereiken.
 5. Word lid van een affiliate netwerk om in contact te komen met andere marketeers die soortgelijke producten en diensten promoten.
 6. Houd de voortgang van je marketingcampagnes bij, zodat je kunt bepalen welke de meeste traffic en verkoop opleveren.
 7. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends in affiliate marketing, zodat je je strategieën en resultaten kunt blijven verbeteren.
 8. Wees geduldig en volhardend in je inspanningen, en wees niet bang om met nieuwe technieken te experimenteren.
 9. Richt je op het opbouwen van een langdurige relatie met je publiek, in plaats van alleen maar een snelle verkoop te doen.
 10. Heb plezier! Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen terwijl je iets doet wat je leuk vindt.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!