085 401 9132

Projecten: Succesvolle webshop in truckverlichting

Home » Projecten: Succesvolle webshop in truckverlichting
0%
Meer
Bezoekers
0%
Meer
Omzet
0%
Meer
Bestellingen
0%
Return on
Investment

Specialisaties in deze case

verlichting en interieur voor vrachtwagens en trucks

Meer over deze klant

Handelsonderneming DVZ heeft een webshop gespecialiseerd in LED verlichting en accessoires voor trucks, vrachtwagens, bestelwagens, auto’s, tractoren, trailers en meer. De webshop heeft jarenlange ervaringen op het gebied van verlichting en styling. Handelsonderneming DVZ is gevestigd in Geldermalsen en verstuurd producten wereldwijd. De eigenaar klopte in september 2021 bij ons aan met een onoverzichtelijke website. De website kampte met ernstige problemen, waaronder dubbele productvermeldingen en een verwarrende navigatie. Deze kwesties leidden tot een gebrekkige online aanwezigheid en een beperkt aantal bestellingen. Maar er zat een enorme potentie in de website en dat is bewezen!

Dit zegt onze tevreden klant

“Ik ben dankbaar voor de fantastische samenwerking met Heijtec! Hun toewijding en inzet hebben mij geholpen om een nieuwe, overzichtelijke website te creëren die bezoekers trekt en vasthoudt. Hun online marketing (SEO en SEA) heeft echt een verschil gemaakt in ons succes – we hebben meer omzet en bestellingen dan ooit tevoren. De professionele aanpak en aandacht voor detail heeft mij echt geholpen om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wij raden Heijtec ten zeerste aan.”

Dion – Eigenaar handelsonderneming DVZ

Geweldige resultaten

De afgelopen periode heeft de webshop, gespecialiseerd in verlichting en interieur voor vrachtwagens en auto’s, aanzienlijke vooruitgang geboekt en een buitengewoon succesvol resultaat behaald. Onze inzet heeft geleid tot een aanzienlijke uitbreiding van de online aanwezigheid, een groeiend klantenbestand en een opmerkelijke stimulans van de online verkoop. Elke dag blijft de online webshop groeien, wat een fantastische ontwikkeling is. Onderstaande cijfers laten het resultaat van de afgelopen periode zien. Zo heeft de webshop van handelsonderneming DVZ maar liefst 60% meer bezoekers mogen verwelkomen, wat heeft geleid tot een omzetstijging van 40%. Daarnaast is het aantal bestellingen met 45% toegenomen in vergelijking met eerdere periodes.
> bekijk hier de website van Led4Wheels

0%
Meer
Bezoekers
0%
Meer
Omzet
0%
Meer
Bestellingen
0%
Return on
Investment
Webshop-Led4Wheels-verlichting-en-interieur

Webdevelopment

Een gloednieuwe website

Allereerst zijn we in september 2021 begonnen met het realiseren van een nieuwe webshop. De oude webshop zat technisch niet goed genoeg in elkaar om verder te kunnen groeien. Daarom hebben wij een geheel nieuwe en mobielvriendelijke webshop gemaakt. Het design is strak en simpel gehouden om zo het overzicht te houden voor de vele producten en categorieën.

De oude webshop was niet erg gebruiksvriendelijk. Het was erg lastig om de juiste producten te vinden voor de klant. Voor Heijtec was het een grote uitdaging om de juiste categorieën te vinden voor duizenden producten, hierbij hebben wij rekening gehouden met de denkwijze van de klant.

Responsive design

gebruiksvriendelijk

Overzichtelijk

Online marketingcampagne

Search Engine Optimalisation (SEO)

Onlangs zijn we dan ook gestart met een SEO (Search Engine Optimalisation) campagne. Het doel hiervan is om de webshop minder afhankelijk te maken van de verkoop uit Google Ads. Google Ads is een perfecte manier om op korte termijn direct resultaat te zien. SEO is een betere optie voor de lange termijn. Door te investeren in SEO, komt de webshop hoger in Google. Onze online marketeers zijn de website nu aan het optimaliseren voor de zoekmachines; zowel on-page als off-page optimalisatie. Hierbij worden zowel de producten als de webpagina’s geoptimaliseerd (denk hierbij aan zoekwoorden, content, interne en externe linkjes, structuur, meta beschrijvingen, afbeeldingen, alt-tekst, linkbuilding, analyseren van concurrenten etc.). Zo begonnen we enkele weken geleden met een gemiddelde positie van 76. Inmiddels zitten we al op een gemiddelde positie van 13. Dit blijft groeien. Daarnaast zijn we druk bezig geweest met linkbuilding. In de grafiek hieronder, zijn het aantal backlinks te zien. Hierdoor stijgt de autoriteit van de website.

Linkbuilding

Optimalisatie

Conversiepercentage

aantal-backlinks-Led4Wheels
SEA-voorbeeld-led4wheels

Online marketingcampagne

Adverteren met Google Ads (SEA)

Nadat de overzichtelijke, gebruiksvriendelijke website gelanceerd was, zijn we direct gestart met een SEA (Search Engine Advertising) campagne om de verkoop te stimuleren. Hiervoor hebben we diverse Google advertenties gemaakt. Denk aan shopping advertenties, search advertenties, display advertenties en performance max campagnes. Hierbij keken we wekelijks naar de resultaten en optimaliseerden we de campagnes. Deze advertenties zorgen nog steeds voor een groot deel (47%) van de bestellingen. De campagnes draaien erg goed, met een gemiddelde conversie percentage van 2,09%. Mensen die op het internet opzoek zijn naar vrachtwagen verlichting of styling komen de advertenties van de webshop zeker tegen. Dit kan op Google, maar bijvoorbeeld ook op YouTube, Google Maps en Gmail. Hierdoor bereik je de juiste doelgroep.

Specifiek targetten

Direct resultaat

Zoekwoordenonderzoek

Nieuwsgierig geworden?

Laten we kennis maken! De koffie staat voor je klaar.

085 401 9132

  Wil jij ook een succesvolle website?

   Daag ons uit!

   Paul-Jan

   Paul-Jan

   Online marketing specialist

   085 401 9132