085 401 9132

SEO

Hoger in google met search engine optimalisation

Wat is SEO?

Zoekmachineoptimalisatie ook wel SEO (Search Engine Optimisation) is een verzamelterm voor werkzaamheden bedoeld om een website op bepaalde zoektermen in hoger van de zoekresultaten te krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat meer mensen de website via een zoekmachine kunnen vinden. Met een marktaandeel van 94% is Google veruit de meest gebruikte zoekmachine. Vandaar dat we ons bij zoekmachineoptimalisatie voornamelijk richten op hoog scoren in Google. Meer bezoekers op je website? Goed gevonden worden begint met een nauwkeurige analyse.

Wat is SEO
0 jaar
toonaangevend in de internetbranche
0+
prachtige projecten met tevreden opdrachtgevers
0%
beoordeelt ons als uitstekend!
0
verschillende disciplines onder één dak

Hoger in Google
SEO in een paar stappen

Zoekmachines zijn de belangrijkste verkeersbron voor je website. Het is daarom erg belangrijk dat je website zo hoog mogelijk scoort op de belangrijkste zoekwoorden. Je kunt in Google adverteren, maar je wil natuurlijk niet voor iedere bezoeker betalen.

Analyseren van de doelgroep
Voordat we met het optimaliseren van jouw website kunnen beginnen, moet eerst duidelijk zijn wat je doelgroep is en welke zoektermen je potentiële klanten gebruiken. Hiervoor maken we een zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse om de beste zoekwoorden te bepalen. Aansluitend kijken we hoe je website nu scoort en waar de verbeterpunten liggen.
Optimaliseren van de website
Zoekmachines hechten waarde aan gestructureerde websites. We controleren of jouw website correct is opgebouwd en welke technieken we kunnen implementeren om jouw website nog verder te optimaliseren. Hiervoor kijken we onder andere naar de gebruikerservaring (UX). Voor de optimalisatie maken we gebruik van on-page optimalisatie technieken zoals title tags, meta omschrijvingen, headers, URL’s, AMP, alt tekst van afbeeldingen en site structuur om ervoor te zorgen dat je inhoud goed geoptimaliseerd is voor zoekmachine crawlers. Daarnaast kunnen we kijken naar off-page optimalisatie zoals linkbuilding om je zoekmachine rankings verder verbeteren.
Zoekmachinevriendelijke content
Vrijwel iedereen kan een stuk tekst schrijven, maar niet iedereen kan een goede roman schrijven“. Zo is het ook met online teksten en content schrijven. Of het nu gaat om het schrijven van nieuwe teksten of het optimaliseren van bestaande content, we zorgen voor maximaal rendement. Hierbij is het belangrijk om te focussen op de relevantie, leesbaarheid en de kwaliteit van de content.
Website autoriteit vergroten
Wanneer er veel kwalitatieve links naar een website verwijzen, gaat Google er vanuit dat die pagina belangrijk is en dus hoog in de zoekresultaten hoort te staan. Het aanleggen van deze links noemen we linkbuilding. Dat klinkt heel simpel, maar in werkelijkheid is het genuanceerder. Sterker nog, wanneer linkbuilding verkeerd wordt toegepast, kan het zelfs een negatief effect hebben. Het is van groot belangrijk dat het kwalitatieve en relevante, maar ook diverse links zijn. Hiervoor analyseren we concurrenten en leggen we links aan op betrouwbare websites zoals Social Media, blogs en forums. Om het voor de zoekmachine zo natuurlijk mogelijk te laten lijken, verspreiden we de linkbuilding over een aantal weken en gebruiken we verschillende IP adressen.

Nieuwsgierig geworden?

Laten we kennis maken! De koffie staat voor je klaar.

085 401 9132

    Hoger in Google

    Maandelijkse SEO voor zoekmachines

    We houden je posities en die van je concurrenten constant in de gaten en werken maandelijks verder aan de optimalisatie van jouw website of webshop. Omdat we ontwikkelingen en trends nauwlettend in de gaten, kunnen we deze snel doorvoeren binnen je website. Bovendien ontvang je van dit alles periodiek een rapport per e-mail.

    Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

    Neem vrijblijvend contact met ons op!