085 401 9132

Website gehackt, en nu?

Hoe weet ik of mijn website is gehackt?

Wanneer je twijfelt of je website is gehackt, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk achterhalen. Herken je één of meerdere van de onderstaande punten? Dan is de kans groot dat je website is gehackt en is het tijd voor actie!

Mijn website stuurt bezoekers (soms) door naar andere websites.

Er staan (spam)links op mijn website.

Mijn website werkt niet meer of ik kan niet meer inloggen.

Google laat in de zoekresultaten zien dat mijn website malware bevat.

Google Search Console geeft aan dat er malware gevonden is op mijn website.

Ik krijg meldingen van mijn hostingprovider dat er spam wordt verzonden via mijn account.

0 jaar
toonaangevend in de internetbranche
0+
prachtige projecten met tevreden opdrachtgevers
0%
beoordeelt ons als uitstekend!
0
verschillende disciplines onder één dak

Hackers verdienen geld aan jouw website

Waarom is mijn website is gehackt?

De meeste hackers zijn er op uit om via jouw website geld te verdienen. Soms plaatsen ze slechts een paar links. In andere gevallen worden bezoekers doorgestuurd naar commerciële en/of malafide websites. Het versturen van spam vanuit de gehackte domeinnaam komt ook veel voor.

Het hacken van website komt op grote schaal voor. Grote websites, maar vooral veel kleine websites maken het mee. Veel website-eigenaren hebben het idee dat hun kleine website niet interessant is voor hackers. Een veelvoorkomend misverstand. Juist kleinere websites zijn kwetsbaar, vaak door slecht of zelfs geen onderhoud en minimale beveiliging.

In dit overzicht van Wordfence, zie je wat er met gehackte websites gebeurd.

Tevreden klanten gingen je voor

Hoge kwaliteit en persoonlijk contact staan bij ons hoog in het vaandel. Sinds de start van Heijtec in 2011 hebben we ons onuitputtelijk gericht op het blij maken van klanten. En dat zie je terug in de goede reviews die wij ontvangen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Daag ons uit!

Twan van Asch
Twan van Asch
Bedankt Paul-Jan, ondanks dat wij niet bij jullie hosten staan jullie altijd voor ons klaar met advies. Zeer prettig dat jullie de moeite nemen om ons te helpen over hoe wij onze hosting moeten inrichten. Wordt enorm gewaardeerd:)
Patrick van Zoeren
Patrick van Zoeren
Zeer prettige ervaring. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen en ze denken goed mee! Bedankt voor de mooie site heren!
Léon Huveneers
Léon Huveneers
Geweldige ondersteuning geeft dit bedrijf!! Echt een aanrader!
Silvana Schoenmakers
Silvana Schoenmakers
Als nieuwe klant wil ik het team van Heijtec ICT bedanken voor de snelheid en correcte behandeling. Heel tevreden over dit bedrijf! Echt een aanrader!
Ko Laponder
Ko Laponder
Heijtec heeft voor ons bedrijf Vondel tuinmeubelen een nieuwe website ontwikkeld. Ze hebben onze website ook in onderhoud. Wij zijn zeer tevreden over de service. Altijd bereikbaar en lossen problemen snel op.
Hans van Arnhem
Hans van Arnhem
De nieuwe bedrijfs website door Heijtec ICT laten bouwen. Snel, accuraat en vooral goed uitgevoerd. Blij met onze nieuwe website en zeer tevreden met de diensten van Heijtec ICT.
Herman De gram
Herman De gram
Wij hebben nu weer een hele mooie website . Luisteren goed naar wat je wilt en denken mee ik zeg top
Betuws Schoorsteenveegbedrijf
Betuws Schoorsteenveegbedrijf
Heijtec heeft meerdere website voor ons opgezet, hier zijn wij zeer tevreden over. Luisteren goed naar je wensen en zorgen ervoor dat je een top website hebt.
Happy Amsterdam
Happy Amsterdam
Wij hebben nu verschillende websites laten maken bij Heijtec en dit bevalt uitstekend. Het gaat snel en ik moet weinig aanpassen, er wordt dus goed geluisterd naar de wensen. Bedankt voor de goede service! - Mirton Vastgoed - (en partners)
Mitchell Mekkes
Mitchell Mekkes
Heijtec ICT verzorgt al enkele jaren de website en alles hier omheen van onze onderneming. Wij kennen dit bedrijf dan ook als erg flexibel en zeer creatief.Ook zijn ze goed op de hoogte van de eisen en veranderingen in de wet.Wij kunnen de zorg en aandacht die aan een project word besteed dan ook aan ieder aanraden. --Bouwbedrijf Mekkes--

Regelmatig onderhoud voorkomt problemen

Hoe kan een hacker in een website komen?

Hackers kunnen meestal door achterstallig onderhoud binnendringen. Wanneer noodzakelijke beveiligingsupdates voor je website niet op tijd zijn doorgevoerd, ontstaan er beveiligingslekken. En zo’n lek biedt een gemakkelijke toegang tot een website.

Met name websites die gebruikmaken van een populair CMS, zoals WordPress, Joomla en Drupal zijn erg kwetsbaar. Als hacker hoef je namelijk maar één toegangsmanier te vinden, vervolgens kan dit over duizenden, zo niet miljoenen, websites uitgerold worden. Het is dan ook erg belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Zie ook:

Geinfecteerde website opschonen?

Heb jij last van een gehackte website en hulp nodig bij het opschonen? Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Sinds onze oprichting in 2011 worden wij regelmatig ingeschakeld voor het herstellen en repareren van geïnfecteerde websites. Wij veel ervaring met het herstellen van gehackte WordPress websites, Joomla websites, Drupal websites, Magento webshops en websites zonder CMS.

085 401 9132

  Een nieuwe website is zelden nodig

  Gehackte website herstellen

  Een met malware geïnfecteerde website kan vaak hersteld en gerepareerd worden. Het is zelden nodig om een nieuwe website te maken. Stappenplan:

  1. Maak een back-up van de geïnfecteerde website.
  2. Herstel een eerdere back-up indien mogelijk.
  3. CMS bestanden vernieuwen.
  4. Database en bestanden scannen en controleren.
  5. Alle gevonden malware verwijderen.
  6. Configuratiebestanden opschonen.
  7. Bestandsrechten controleren en corrigeren indien nodig.
  8. Wachtwoorden wijzigen voor gebruikers, backend, database en FTP toegang.
  9. Website updaten.
  10. Beveiliging aanscherpen.

  Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

  Neem vrijblijvend contact met ons op!