085 401 9132

Lokale SEO en Google Mijn Bedrijf

Home » Lokale SEO en Google Mijn Bedrijf

Lokale SEO is echt een gamechanger, zeker als je een lokaal bedrijf hebt. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijf opvalt in lokale zoekresultaten op Google. En Google Mijn Bedrijf? Dat speelt hierin een belangrijke rol. Het is als het ware jouw visitekaartje op Google. Door Google Mijn Bedrijf goed in te zetten, val je niet alleen op bij mensen die doelbewust naar jouw bedrijf zoeken, maar ook bij mensen die gewoon rondneuzen in jouw branche.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO draait in essentie om het optimaliseren van jouw online aanwezigheid om meer verkeer te trekken uit relevante lokale zoekopdrachten. Dit wordt gedaan door verschillende strategieën en technieken toe te passen die helpen om jouw website hoger te laten ranken in de lokale zoekresultaten.

  1. Verbeterde Zichtbaarheid: Lokale SEO optimaliseert je online aanwezigheid zodat jouw bedrijf beter opvalt in lokale zoekresultaten. Dit is vooral belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar producten of diensten in hun directe omgeving.
  2. Hoger in Google Maps: Lokale zoekoptimalisatie verbetert je ranking op Google Maps, waardoor potentiële klanten eenvoudig je locatie kunnen vinden. Dit is cruciaal voor fysieke winkels en restaurants.
  3. Relevante Bezoekers: Lokale SEO trekt doelgericht verkeer aan. Mensen die lokaal zoeken, hebben vaak een sterke koopintentie en zijn meer geneigd om daadwerkelijk jouw producten of diensten af te nemen.
  4. Concurrentievoordeel: Door lokale SEO te gebruiken, kun je je onderscheiden van concurrenten die zich mogelijk nog niet op lokale zoekoptimalisatie hebben gericht.
Lokale SEO

Lokale SEO optimaliseren doe je zo

Wil jij ook jouw lokale SEO optimaliseren? Hier lees je welke stappen je kunt uitvoeren om een inhaalslag te maken en lokaal beter gevonden wordt. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je website en uiteindelijk tot meer klanten.

  1. Claim jouw Google Mijn Bedrijf vermelding Om te beginnen, is het essentieel om je Google Mijn Bedrijf-vermelding te claimen en te verifiëren. Lees hier hoe je dat kunt doen.
  2. Je website optimaliseren Je website speelt ook een cruciale rol. Zorg ervoor dat deze mobielvriendelijk is en gebruik lokale zoekwoorden in je metagegevens, titels en inhoud. Een afzonderlijke “contact” pagina met je volledige adres en telefoonnummer is belangrijk, evenals het toevoegen van een kaart op die pagina voor eenvoudige navigatie.
  3. Lokale zoekwoorden gebruiken Het gebruik van lokale zoekwoorden in je inhoud is een andere belangrijke strategie. Denk aan specifieke locaties en voeg deze toe aan je zoekwoorden. Gebruik ook “long-tail” lokale zoekwoorden om nog specifieker te zijn voor je diensten en locatie. Bijvoorbeeld: Loodgieter in Arnhem-Zuid of Fietsenmaker in Culemborg.
  4. Lokale linkbuilding Het bouwen van online vermeldingen en citaties op andere relevante websites, zoals online bedrijvengidsen en lokale nieuwssites, is een geweldige manier om je lokale SEO te versterken. Zorg ervoor dat je NAP-gegevens consistent zijn op al deze platforms.
  5. Google reviews verzamelen Het verzamelen van Google Reviews en beoordelingen van klanten is een must. Positieve recensies kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. Zorg ervoor dat je professioneel reageert op zowel positieve als negatieve feedback.Het optimaliseren van lokale SEO is een continu proces. Het vergt geduld en consistentie, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Door deze stappen te volgen, vergroot je de zichtbaarheid van je lokale bedrijf en trek je meer potentiële klanten aan uit jouw regio. Het is een investering in de groei en het succes van je lokale onderneming.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (Google My Business, afgekort GMB) is een gratis tool en platform van Google waarmee bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid kunnen beheren en verbeteren op Google-zoekresultaten en Google Maps. Het stelt bedrijven in staat om belangrijke informatie over hun bedrijf te verstrekken, zoals de naam, locatie, openingstijden, contactgegevens en website, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Een Google Mijn Bedrijf account aanmaken is een relatief eenvoudig proces. In de infographic hieronder zijn de stappen die je moet volgen uitgelegd:

Google mijn bedrijf account - infographic
Infographic: Heijtec, Google Mijn Bedrijf account aanmaken

Kortom

Lokale SEO en Google Mijn Bedrijf zijn onmisbare gereedschappen voor elk lokaal bedrijf dat online zichtbaarheid en groei wil vergroten. Door je bedrijfsinformatie te optimaliseren en consistent te houden over verschillende platforms, kun je de zoekresultaten domineren en potentiële klanten aantrekken die op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt. De stappen die in dit blog zijn beschreven, kunnen je helpen om je lokale SEO te verbeteren en je Google Mijn Bedrijf-vermelding optimaal te benutten. Het is een investering in tijd en moeite, maar de voordelen op lange termijn zijn de inspanning zeker waard. Begin vandaag nog met het claimen en optimaliseren van je vermelding om de groei en het succes van je lokale bedrijf te versnellen. Hulp nodig? Onze marketeers helpen je graag verder! Neem contact op voor meer informatie.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!