085 401 9132

Hoe maak je een back-up van je WordPress website?

Home » Hoe maak je een back-up van je WordPress website?

Een backup van je website is een momentopname van de bestanden en de database van je website op een bepaald tijdstip. Hiermee kun je je website herstellen als hij ooit beschadigd raakt of verloren gaat. Een reservekopie maken van je website is zo belangrijk omdat je daarmee je website kunt herstellen als je bijvoorbeeld per ongeluk een bestand verwijderd of als je website gehackt wordt.

Verschillende manieren voor een back-up

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een back-up van je WordPress website kunt maken. Hieronder staan enkele van de meest gebruikte methoden:

1. Handmatige back-up

Dit is de meest eenvoudige manier om je website te back-uppen. Je kunt handmatig een kopie van de bestanden en de database van je website downloaden. Dit is een goede optie als je maar een paar pagina’s op je website hebt. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen:

  1. Log in op je WordPress website.
  2. Klik op het menu “gereedschap” en kies dan “exporteren”
  3. Kies de bestanden en databank die je wilt exporteren en klik dan op “exportbestand downloaden”
  4. Sla het exportbestand op je computer op
back-up maken van een wordpress website

2. Back-up plugins

Er zijn veel plugins beschikbaar waarmee je automatisch een back-up van je website kunt maken. Deze plugins downloaden regelmatig een kopie van de bestanden en de databank van je website. Dit is een goede optie als je veel inhoud op je website hebt. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen:

Enkele voorbeelden van backup plugins zijn BackupBuddy, WPBackItUp en Duplicator. Met deze plugins kun je handmatige of automatische back-ups van je website maken. Je kunt er ook je website mee herstellen als die ooit beschadigd raakt of verloren gaat.

3. Back-up in de cloud

Er zijn ook verschillende cloud-gebaseerde backup diensten beschikbaar waarmee je automatisch een backup van je website kunt maken. Deze diensten bewaren een kopie van de bestanden en de databank van je website in de cloud. Dit is een goede optie als je zeker wilt zijn dat je gegevens veilig zijn. Voorbeelden van cloud-gebaseerde back-updiensten zijn DropBox, Google Drive en Amazon AWS.

Hoe vaak moet je een back-up maken?

Het is belangrijk om regelmatig een back-up van je website te maken. We raden aan minstens een keer per week een back-up van je website te maken. Zo ben je zeker dat je de meest recente kopie van de bestanden en de database van je website hebt.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!