085 401 9132

De kracht van social media marketing

Home » De kracht van social media marketing

Dagelijks gebruiken miljarden consumenten social media, ook jouw doelgroep. Het belang van social media marketing valt dus niet meer te ontkennen, dit is namelijk dé manier om jouw doelgroep te bereiken. Tegenwoordig gaan social media en marketing hand in hand.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing. Het betreft alle marketingactiviteiten die jij uitvoert op social media platformen om jouw product of dienst te promoten. Een nogal brede term, maar dat is het ook! Het kan namelijk variëren van betaalde advertenties op Facebook tot korte video’s op TikTok en gedetailleerde berichten op LinkedIn.

Wat is social media management?

Social media management verwijst naar het beheren, monitoren en optimaliseren van de aanwezigheid van jouw bedrijf op diverse sociale media kanalen. Denk hierbij aan activiteiten als het creëren en plannen van content, het analyseren van presentaties, maar ook het reageren op reacties en berichten van andere gebruikers. Kortom, alles dat nodig is voor een effectieve en consistente aanwezigheid van jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van social media?

Social media marketing heeft vele voordelen, het belangrijkste is hieronder kort voor jou samengevat.

 1. Naamsbekendheid
  Aanwezigheid op social media maakt het makkelijker voor potentiële klanten om jou te vinden. Daarnaast wordt het mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe klanten te bereiken.
 2. Websiteverkeer
  Elk social media profiel dat gelinkt is aan jouw website is een nieuwe potentiële weg naar jouw website. Bovendien is elk bericht dat jij plaatst een kans om jouw volgers te overtuigen dat zij jouw website moeten bezoeken. Erg belangrijk, ieder bezoek aan jouw website is immers een nieuwe potentiële lead.
 3. Klantrelaties opbouwen
  Via social media kanalen kun jij direct communiceren en een band opbouwen met jouw doelgroep op een manier die voorheen niet mogelijk was. Door te reageren op reacties en vragen laat jij een gevoel van betrokkenheid en zorg zien, dit kan het vertrouwen en de loyaliteit van de klant versterken. Daarnaast bieden deze platformen vele klantinzichten welke jij kunt gebruiken om hen effectiever te bereiken.
 4. Geïntegreerde campagnes
  Volgens de regel van 7 moet een consument een boodschap gemiddeld zeven keer horen voordat hij of zij actie onderneemt. Door actief te zijn op verschillende sociale kanalen kun jij dat aantal sneller bereiken.  

Adverteren op social media

Naast de generieke content die jij deelt op jouw social media kanalen, kan social media marketing ook bestaan uit het adverteren op deze platformen. Dit wordt ook wel social media adverteren genoemd. Als bedrijf koop jij ruimte in op het gewenste sociale netwerk waarna de gebruikers jouw advertentie te zien zullen krijgen. Hierbij kun je selecteren op basis van profielkenmerken, activiteiten en interesses van gebruikers waardoor je jouw doelgroep heel gericht kunt benaderen. Een effectieve manier om de aandacht van de juiste doelgroep te trekken dus!

Welk social media platform kies je?

Er bestaan vele verschillende platformen. Elk geschikt voor social media marketing, maar ook elk met unieke kenmerken. Het kiezen van de juiste platformen is een cruciaal onderdeel in jouw contentstrategie. Het belangrijkste: wees actief op de sociale media kanalen die jouw doelgroep gebruikt. Enkele veelgebruikte platformen worden hieronder besproken.

Facebook marketing

Facebook is nog altijd een van de meest gebruikte online kanalen. Dit online kanaal biedt vele mogelijkheden, waaronder betaald adverteren waardoor het uitermate geschikt is voor social media marketing. De doelgroep die zich op facebook bevindt zijn voornamelijk volwassenen.

Facebook marketing

Instagram marketing

Instagram is volledig gebaseerd op foto en video content en mega populair voor social media marketing. De doelgroep die zich op Instagram bevinden zijn voornamelijk jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast wordt Instagram veel gebruikt door shoppers, mede doordat veel influencers actief zijn op dit platform.

Instagram marketing

TikTok marketing

TikTok is een van de nieuwere, maar razend populaire sociale media kanalen voor social media marketing. Dit platform trekt voornamelijk veel jongeren aan, maar jongvolwassenen zijn ook zeker in grote hoeveelheden te vinden op dit platform.

TikTok marketing

LinkedIn marketing

LinkedIn is net wat anders dan andere sociale media, dit platform is namelijk gericht op het faciliteren van professionele netwerken en zakelijke connecties. Hierdoor is LinkedIn uitermate geschikt voor B2B social media marketing.

LinkedIn marketing

Social media uitbesteden

Niet genoeg tijd om jouw online kanalen zelf te beheren? Dan kun jij dit uitbesteden aan een social media marketing agency. Naast dat dit jou veel tijd scheelt, zullen jouw kanalen up-to-date blijven waardoor je blijft opvallen bij jouw doelgroep.

Kortom

Social media marketing is een vorm van digitale marketing die in deze tijd niet meer weg te denken is. De verschillende platformen bieden elk hun eigen mogelijkheden waardoor er altijd iets bijzit om jouw doelstellingen te behalen. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!