085 401 9132

Belangrijke Gmail-update vanaf februari 2024: Dit is wat je moet weten voor je e-mailmarketing.

Home » Belangrijke Gmail-update vanaf februari 2024: Dit is wat je moet weten voor je e-mailmarketing.

Als je e-mailmarketing gebruikt om je bedrijf te promoten, dan is dit iets wat je absoluut niet mag missen! Vanaf februari 2024 voert Google enkele belangrijke wijzigingen door voor gebruikers van Gmail en Yahoo, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op jouw activiteiten. Of je nu een groot bedrijf bent dat dagelijks duizenden e-mails verstuurt, of een klein bedrijf dat af en toe nieuwsbrieven rondstuurt, deze veranderingen zijn dan zeker relevant voor jou.

Dit zijn de veranderingen

Voordat je je volgende campagne verstuurt, is het verstandig om even de tijd te nemen voor de laatste updates die je strategie kunnen maken of breken. Hieronder zullen we de belangrijkste punten bespreken, zodat je volledig op de hoogte bent van de nieuwe regels van Gmail voor e-mailmarketing.

E-mail authenticatie

Om te voorkomen dat je e-mails ongezien in de spammap belanden, is het van cruciaal belang dat ze correct geauthentiseerd zijn. Door je e-mails te voorzien van authenticatie via DKIM, SPF en DMARC, verklein je aanzienlijk de kans dat jouw e-mail als spam wordt gezien door de ontvanger.

“Van:” koppen zijn belangrijker

Wees transparant en eerlijk over wie je bent wanneer je je e-mails verstuurt. Het imiteren van bekende e-maildomeinen om ontvangers te misleiden is absoluut niet meer toegestaan. Gmail en Yahoo zijn extra scherp op het identificeren van misleidende “Van:” koppen. Dus zorg ervoor dat je afzendadres en naam duidelijk jouw bedrijf of organisatie weerspiegelen.

Afmelden is makkelijker

Door de nieuwe update kunnen ontvangers zich makkelijker afmelden van een mailinglijst. Voorheen was er nog een mogelijkheid om te vragen wat de reden van afmelding was, maar nu moeten ontvangers zich met één klik kunnen afmelden. Optioneel vragen om de reden van afmelding is nog wel toegestaan. De Afmelding van de mailinglijst moet binnen 2 dagen verwerkt zijn.

Spampercentage laag houden

Als je e-mails uitstuurt naar een grotere groep ontvangers, let dan op! Bulkverzenders met meer dan 5.000 ontvangers worden nauwlettend in de gaten gehouden. Als het e-mailadres waarmee je verstuurt een spamratio heeft van boven de 0,3%, loop je een groot risico om in de spamfolder van je ontvangers te belanden. Neem de tijd om je lijsten te schonen en zorg dat je content echt relevant is voor je publiek. Zo houd je je spamratio onder controle en blijft je e-mailmarketing effectief.

Tips voor een succesvolle e-mailmarketing

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste updates, is het tijd om je e-mailmarketing strategie aan te passen. Hier zijn enkele tips die jou kunnen helpen bij het behoud van een goede reputatie in de inbox van je ontvangers:

Zorg ervoor dat je lijsten regelmatig worden geüpdatet en geschoond. Verwijder inactieve en ongeïnteresseerde ontvangers om je spamratio laag te houden

Monitor je spamratio en zorg dat deze niet hoger is dan 0,3%

Geef duidelijk informatie over wie je bent en vermijd misleidende “Van:” koppen

Zorg dat ontvangers zich op de afmeldpagina met één klik kunnen afmelden

Controleer je email authenticatie instellingen

Conclusie

E-mailmarketing blijft een krachtig middel om in contact te komen met je doelgroep, maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderingen en updates zoals deze. Door je e-mails correct te authentiseren, transparant te zijn en je spamratio laag te houden, kan je succesvol blijven in het bereiken van je publiek via e-mail. En met deze tips ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan!

Vragen over de recente update van Google? Wij helpen je graag verder.

Even sparren? De koffie staat voor je klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op!